Chat with us, powered by LiveChat
| ☏ +31 343 529 000 |

SAP HANA

Werkelijk realtime ondernemen met het SAP HANA platform

BPSolutions SAP HANA Technology Partner

Uw organisatie staat voor de keuze, of heeft deze al gemaakt, om naar SAP HANA over te stappen, maar wat is dan de beste oplossing en hoe deze kan worden ontworpen? Verschillende aspecten leiden naar het juiste antwoord.

Meer informatie over SAP HANA

SAP HANA (High Performance ANalytic Appliance) is het strategische realtime gegevensplatform van SAP voor bestaande en alle nieuwe versies van SAP-applicaties. HANA biedt alle voordelen van een snelle, moderne, in-memory database voor geïntegreerde en realtime transactionele- of analytische oplossingen. Naast de introductie van het HANA-platform zijn er verschillende nieuwe SAP-applicaties (bijvoorbeeld S4 en BW voor HANA) beschikbaar. SAP heeft aangekondigd dat elk toekomstig product op HANA alleen zal draaien met vereenvoudigde applicaties om bedrijfsinnovatie mogelijk te maken. Hierbij dient er rekening gehouden te worden dat de ondersteuning voor de niet-HANA-database voor SAP wordt gestopt in 2025. De introductie heeft echter wel een geschikte infrastructuur nodig die alle nieuwe mogelijkheden van dat platform ondersteunt.

Toepassingsgebieden voor realtime business

Er zijn ruwweg 2 toepassingsgebieden:

  1. SAP HANA Business Intelligence is een flexibele, databron onafhankelijke, schaalbare applicatie die het mogelijk maakt op eenvoudige wijze grote hoeveelheden data realtime te analyseren.
  2. SAP HANA Business Suite levert een database applicatie met een uitstekende performance, gebaseerd op exact dezelfde technologie. De totaaloplossing (inclusief certificering) van de applicatie bestaat uit een combinatie van hard- en software. Een multi-node structuur met standaard bouwblokken vormt de basis van de oplossing, zodat schaalbaarheid en beschikbaarheid eenvoudig te realiseren zijn met behoud van eventueel eerdere investeringen.

Platform oplossingen en 24/7 Managed Services

De introductie van HANA biedt meer dan belangrijke voordelen, mits u over een infrastructuur beschikt die niet beperkt is in de wijze hoe deze kan worden gebruikt. Het gebruik van HANA vereist een fundamentele heroverweging van de infrastructuur, vooral als het gaat om de server zelf. Om de gevolgen voor de prestaties van permanente opslag te verwijderen, blijft de volledige database in het geheugen bewaard. HANA vereist dus een veel hogere hoeveelheid geheugen en (vanuit een prestatieperspectief) een afgeleide processorcapaciteit. Daarom heeft SAP een lijst met gecertificeerde en ondersteunde HANA-configuraties gepubliceerd. Om een goed bemeten oplossing te bepalen, zijn er een paar specifieke kenmerken.

BPSolutions helpt u bij de realisatie en het beheer van uw eigen SAP HANA omgeving. U kunt o.a. terecht voor de volgende infrastructuuroplossingen:

BPSolutions, uw SAP HANA partner

BPSolutions is service partner voor SAP Database- and Technology-oplossingen, Platinum Business Partner van IBM en Lenovo en Silver Partner van HP Enterprise. Wilt u meer informatie over hoe wij u kunnen bijstaan bij het implementeren van SAP HANA of onze managed services? Neem dan contact met ons op.

Neem direct contact op

HPE-SAP-HANA Lenovo-SAP-HANA SUSE-SAP-HANA IBM-SAP-HANA