Chat with us, powered by LiveChat
| ☏ +31 343 529 000 |

Data Tools & Platforms

Data Platforms & Tooling

 

Ontwerp en implementatie van data platforms

  • Hoe ontsluit ik mijn data?
  • Welke oplossing past het beste bij mijn huidige architectuur?

Na het uitwerken van data rapportages of modellen voor data voorspellingen volgt de exploitatiefase. Voor deze fase is de juiste techniek en organisatie onmisbaar. BPsolutions helpt u met het definiëren en opbouwen van de benodigde oplossing. Er wordt gekeken naar zowel het -reguliere- onderhoud en de optimalisatie van de gebruikte modellen, als naar databeveiliging en de continuïteit van de oplossing (updates en support).

We helpen u met de mogelijkheden voor een managed on-premise service, een cloud service, of een tussenvorm, een Private Hosted Cloud.

Tooling

  • Welke applicaties ondersteunen het beste bij mijn wensen en organisatie?

Het vinden van de juiste combinatie hard- en software, voor uw datavraagstuk, vormt een grootste uitdaging voor veel organisaties. Er zijn verschillende oplossingen, die deels op basis van open-source en deels op basis van commerciële producten ingericht zijn. Beiden voor het verwerken van grote hoeveelheden data. BPSolutions heeft ervaring met een groot assortiment aan tooling en adviseert u graag.

Visualization & Tooling

 

Microsoft PowerBI 

Met Microsoft Power BI zet u data uit uw organisatie om in rijke analyses en heldere visuele rapportages. Anytime, anyplace, en via any device. U kunt kosteloos beginnen met Microsoft PowerBI om te kijken of deze tool uw organisatie verder kunt brengen. Wij helpen u graag met het inrichten, wilt u Office 365 proberen, vraag ons dan voor meer informatie.

 

SPSSIBM SPSS Modeler Logo.jpg

IBM SPSS en SPSS Modeler

IBM SPSS is een gebruiksvriendelijk pakket technisch geavanceerde software voor het opsporen van kansen, het vergroten van de efficiency en het beperken van risico’s. SPSS Modeler biedt een breed spectrum aan geavanceerde algoritmes en technieken, waaronder tekst analyses, entiteit analyses, decision management en optimalisatie.

 

 

RStudio, Matlab

De statistische software RStudio wordt op dit moment door Data Scientisten het meest gebruikt. Een ander veelgebruikt pakket, met name ook door de academische wereld, is MatLab.

 

Hive, Pig, Spark

Rondom Hadoop zijn er heel veel verschillende tools. Een aantal waar we veel mee werken zijn Hive, Pig en Spark. Hive levert een database query interface voor Apache Hadoop. Apache Pig is een high-level platform om programma’s te creëren  die op Hadoop draaien. Tot slot, Apache Spark, is een data-processing tool dat draait op verschillende distributed data collections.

 

Afbeeldingsresultaat voor logo ibm watsonAfbeeldingsresultaat voor logo ibm bluemix

IBM Analytics

BM Analytics levert een compleet portfolio van big data- en analytics-oplossingen waarmee u uw cognitive business aandrijft. Met onze oplossingen kan uw organisatie de kracht van data aanwenden voor het beantwoorden van complexe vragen, het zichtbaar maken van patronen en het realiseren van baanbrekende ideeën.

 

Tableau

Een andere self-service BI tool is Tableau. Vooral midden- en grote organisaties schaffen de BI-tool aan om aan de toenemende vraag van eindgebruikers te voldoen. Het is een eenvoudige maar zeer krachtige tool.

 

 

Data Platforms

Wij leveren en werken met de volgende technologiën:

IBM Watson Data Platform
Met Watson op Bluemix heeft u toegang tot een groot scala aan cognitieve technologiën om snel en veilig slimme toepassingen te ontwikkelen. Van het analyseren van fotos en video tot het begrijpen van sentiment, kernwoorden en entitieiten in teksten, het is allemaal mogelijk met de Watson services.


IBM PureData for Analytics (Netezza)
PureData for Analytics (Netezza). IBM PureData™ System for Analytics is een alles in één datawarehouse systeem gebaseerd op Netezza technologie. Deze vorm van PureData is eenvoudig in beheer en zorgt voor een tot wel 100 keer snellere verwerking van de meest complexe algoritmen.

 

Apache Hadoop
Apache Hadoop is een open-source software raamwerk waarmee applicaties data kunnen verwerken in een gedistribueerde omgeving. Door grote datasets in kleinere blokken op te delen en te verspreiden over meerdere systemen kunnen deze parallel verwerkt worden.

 

SAP HANA
Als SAP gebruiker bent u wellicht al in aanraking gekomen met SAP HANA. Het technisch beheer van deze omgevingen vereist specialistische kennis, ondanks dat de appliances aangeboden worden als eenvoudig. BPCloudServices biedt u een Platform as a Service waarbij u de keuze heeft zelf het functioneel beheer te doen, of uit te besteden