Chat with us, powered by LiveChat
| ☏ +31 343 529 000 |

Database Security

Database Security en Compliancy Monitoring

Discretie, integriteit en beschikbaarheid van de gegevens zijn voor veel organisaties van essentieel belang. Het betreft onder meer financiële gegevens en persoonlijk identificeerbare informatie (PII). Voorbeelden hiervan zijn bankrekeninggegevens en creditcardgegevens, maar ook informatie zoals in het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en Burger Service Nummer (BSN). Tevens moeten verschillende organisaties aan een steeds groter aantal wet- en regelgevingen voldoen om gevoelige informatie te beschermen wat ook weer de nodige uitdagingen met zich meebrengt.

Adviesgesprek aanvragen

Door toename van informatiedigitalisering komt het uitlekken of stelen van gevoelige informatie steeds vaker voor. Daarbij zijn ongeautoriseerde toegang tot de database en het manipuleren van database queries, zoals SQL manipulatie, de twee meest voorkomende manieren waarop deze gegevens ongeautoriseerd worden verkregen.

Database Security – Beveilig uw Enterprise data

Met het IBM InfoSphere Guardium Real-Time Database Security & Compliancy platform levert BPSolutions oplossingen die uitermate geschikt zijn voor organisaties die privacy gevoelige database gegevens real-time willen beveiligen. Hierdoor wordt het voor interne- en externe partijen praktisch onmogelijk om ongeautoriseerd database toegang te verkrijgen of SQL manipulatie toe te passen. InfoSphere Guardium zorgt voor een real-time beveiliging van de database op drie verschillende niveaus (databasetoegang, query/data output en auto-discovery niveau) en ondersteunt databases van verschillende leveranciers, zoals Oracle, IBM DB2, Open Source MySQL en MSSQL.

Daarnaast is het mogelijk om met deze oplossing geautomatiseerde en gecentraliseerde auditrapportages uit te voeren en compliancy regels te valideren met betrekking tot wet- en regelgevingen zoals Sarbanes-Oxley (SOx), Payment Card Industry Standards (PCI-DSS), Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) en andere data privacy wetgevingen. Hierdoor is IBM InfoSphere Guardian de ideale oplossing voor financiële instellingen, beursgenoteerde bedrijven, maar ook publieke instellingen zoals ziekenhuizen en overheidsorganen.

De belangrijkste voordelen:

Procesvoordelen

  1. Find en Classify – Automatisch lokaliseren, classifiseren en beveiligen van gevoelige  informatie
  2. Assess en Harden – Kwetsbaarheid-, configuratie- en gedragsassessments
  3. Monitor en Enforce  – Monitor en bekrachtig beleid voor database beveiliging en change control
  4. Audit en Report – Vastlegging en rapportage van audittrails

Meer weten over Database Security?

Wilt u meer informatie over hoe wij u kunnen bijstaan bij het kiezen en implementeren van de juiste database security oplossing? Neem dan contact met ons op.

Direct contact opnemen