Chat with us, powered by LiveChat
| ☏ +31 343 529 000 |

IT Security

Enterprise IT Security

Organisaties moeten veelal innoveren onder uiterst competitieve omstandigheden. Daarbij zijn in- en externe regels rondom IT security aan snelle veranderingen onderhevig. Compliancy leidt eveneens tot een aantal uitdagingen. Bedreigingen op het vlak van toegang, gebruik van (bedrijfs)informatie en informatieverwerking bestaat in vele vormen. Een business-gedreven benadering helpt dan ook om beveiligingsmaatregelen te kiezen die aansluiten bij uw business strategie, en -doelstellingen en het gewenste bedrijfsrisico.

Adviesgesprek aanvragen

Databases met de meest vertrouwelijke gegevens van een organisatie, zoals financiële overzichten, creditcardgegevens en informatie over burgers en klanten, vormen nog steeds de aantrekkelijke bron van inbreuk op (beveiligings)privacy. Steeds meer wet- en regelgeving, zoals SOX, PCI-DSS, HIPAA en andere regelingen voor Informatie Beveiliging en Database Security moet dit nu en in de toekomst voorkomen.

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging en Database Security is een hot topic in de bestuurskamer van veel organisaties. Compliance processen worden verder geoptimaliseerd om de belangrijkste informatie beter kunnen beschermen tegen fraude, data diefstal en cybercriminaliteit. Organisaties voorkomen hiermee reputatieschade, slepende juridische procedures en hoge boetes.

Een probleem waar veel organisaties mee worstelen is het opsporen van vertrouwelijke en bedrijfskritische gegevens en het vinden van de juiste beschermingsmethode. Een holistische benadering is nodig bij het opstellen van beleid voor Informatiebeveiliging en Database Security om tot een totaaloplossing te komen.

IBM Information Security

IBM ontwikkelde, vanuit de holistische benadering, een Informatiebeveiligings- en Database Security oplossing voor zowel productie- als niet productie-systemen. Deze oplossing ontwikkelde X-Force, het onderzoeksinstituut van IBM naar trends en beveiligingsincidenten op het gebied van onder meer Informatiebeveiliging en Database Security.

Verschillende soorten informatie beveiligings- en Database Security oplossingen

  • IBM Infosphere Guardium is een Informatiebeveiligings- en Database Security oplossing. Met IBM Infosphere Guardium kunt u alle activiteiten binnen een heterogene database-omgeving real-time vastleggen (loggen van WIE, WAT, WAAR en HOE LAAT gedaan heeft). Middels policies en regels kunt u logging instellen en exact datgene vastleggen wat noodzakelijk is. Op deze manier reduceert u kosten het automatiseren van het volledige compliance auditing proces in heterogene omgevingen.
  • IBM Infosphere Optim is een oplossing voor Informatiebeveiliging en het beheren van data van begin tot eind. Een combinatie van functionaliteiten om persoons- en bedrijfsgegevens te maskeren, een subset van een productie database te maken voor de opbouw van een test – en acceptatieomgeving en data te archiveren. IBM Infosphere Optim reduceert risico’s en kosten, versnelt de implementatie van software releases, verhoogt de performance van de database en zorgt ervoor dat wordt voldaan aan wet- en regelgeving zoals WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens) en de richtlijn van De Nederlandse Bank voor de bewaartermijn van persoonsgegevens.

Meer weten over Database- & IT Security?

Wilt u meer informatie over hoe wij u kunnen bijstaan bij het kiezen en implementeren van de juiste database- of IT Security oplossing? Neem dan contact met ons op.

Direct contact opnemen